Eddy de Heer overleden

Eddy de Heer, schrijver en componist van de internationale hit ‘Comment ça va’ van The Shorts is maandag in zijn woonplaats Leiden overleden. Hij was 82 jaar. Dat heeft zijn zoon Danny dinsdag laten weten. Organisator / producent / componist Eddy de Heer begon eind jaren zeventig met het organiseren van shows voor kinderen. Ook zette hij talentenjachten op touw. Hij ontdekte Hans van Vondelen (zang/gitaar), Erik de Wildt (keyboards), Peter Wezenbeek (drums) en bassist Hans Stokkermans (het jongere broertje van componist Joop Stokkermans). De kinderen vormden eerst de groep De Bliksemafleiders.

In 1982 schreef De Heer ‘Comment ça va’, dat in 1983 dankzij de vertolking van genoemde jongens, die inmiddels The Shorts heetten, een internationale kaskraker werd. ‘Comment ça va’ werd uitgebracht in het Duits, Frans, Spaans en Engels.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×