Leiden tiende op ranglijst domste studentensteden

Leiden staat op de tiende plek van de ranglijst van steden met de meeste domme studenten. In alle studentensteden wordt actief gezocht naar ‘De Domste Student van Nederland’. De ranglijst wordt aangevoerd door Arnhem. Den Haag staat op de tweede plaats als het om domme studenten gaat. Nijmegen completeert de top drie van domme studentensteden. Op de website www.dedomstestudent.nl kunnen studenten meedoen aan een live quiz. Drie studenten spelen tegelijk tegen elkaar. En niet het goede, maar het foute antwoord brengt ze dichterbij de hoofdprijs. Uit de verkiezing blijkt dat het met de topografische kennis van studenten niet best gesteld is. Ook het niveau van rekenkunde van studenten laat te wensen over. Daarnaast blijken mannelijke studenten dommer dan vrouwelijke studenten.

Er is niet alleen gekeken in welke studentensteden de meeste domme studenten wonen, maar ook aan welke studie-instelling de domste studenten studeren. De Radboud Universiteit Nijmegen voert de ranglijst van domste studie-instellingen aan. De Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam zijn respectievelijk tweede en derde. De kans lijkt dus groot dat een student van één van deze drie universiteiten er met de hoofdprijs, een complete privébibliotheek, vandoor gaat.

Op 12 september zal duidelijk worden wie een jaar lang de titel ‘Domste Student van Nederland’ mag dragen. Dan vindt de finale van de ludieke verkiezing plaats. De finale is live te volgen op de website. De verkiezing wordt georganiseerd door Bol.com dat op deze manier onder de aandacht wil brengen dat er nu ook studieboeken worden verkocht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×