Foto: archief Sleutelstad

Fenomenaal uitzicht over Leidse binnenstad

Ook dit jaar is de voormalige Meelfabriek ‘De Sleutels’ tijdens de Open Monumentendagen weer te bezichtigen door publiek. De bezoekers kunnen een expositie en een film bekijken over de geschiedenis en de toekomst van dit imposante gebouw aan de Oosterkerkstraat. Daarnaast kan men deelnemen aan een rondleiding door het gebouw. Vanaf het dak heeft men een fenomenaal uitzicht over de Leidse binnenstad.

De Meelfabriek is eigendom van de Meelfabriek C.V., waarin SLS Wonen (studentenhuisvesting) en V.O.F. Meelhattan deels participeren. Ambitieuze plannen om dit unieke rijksmonument nieuw leven in te blazen met woon-, werk-, sport- en culturele voorzieningen liggen klaar. Het ontwerp voor herontwikkeling werd gemaakt door de bekende Zwitserse architect Peter Zumthor. De werkzaamheden zullen starten in 2009.

De Meelfabriek is geopend op zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 9 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Leiden Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×