Zaterdag Rijntaptoe op Pieterskerkplein

Zaterdag 8 september staat ’s middags en ’s avonds het Pieterskerkplein in het teken van de jaarlijkse Rijntaptoe. Het is organisator Simon Dubbelaar van Marchingband Management uiteindelijk toch gelukt de taptoe financieel rond te krijgen zodat deze weer gratis bezocht kan worden. De Rijntaptoe verhuist van de Beestenmarkt naar het Pieterskerkplein. ’s Middags tussen 12.00 en 17.00 uur vindt op het Pieterskerkplein het Pieter Music Festival plaats. Verschillende dweilorkesten laten hier zien en horen wat ze in huis hebben. Van 16.00 tot 17.00 uur is er een optreden van het tachtig man tellende Door Vriendschap Sterk uit Katwijk.

Vanaf 20.15 uur worden optredens verzorgd door de Historische Groep Tamboers en Pijpers die ook al eerder optraden tijdens het Rembrandt Cultuurfestival, de show- and marchingband Duindorp uit Den Haag, Da Capo uit Lisse, de show- and marchingband Laurentius uit Voorschoten, The Band of Liberation uit Leiden en de Engelse band The Pipes of The British Legion. In het voorprogramma treedt K & G 3 op. Ook zijn er sportdemonstraties te zien van vijftig taekwondoka’s van de sportschool van Leidenaar Gerard van den Berg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×