Alfredo Marcucci, foto: PR

Exclusieve tango-avond met Alfredo Marcucci in LVC

Onder de titel ‘Noche de Tango’ zal een exclusieve tango-avond plaatsvinden in het Leidse LVC, met niemand minder dan de wereldberoemde tangogrootheid Alfredo Marcucci. Zijn optreden, samen met Sexteto Veritango, zal worden omlijst door de gerenommeerde dansers Mariano en Cosima Diaz Campos. Ook worden er workshops gegeven, waardoor het publiek kennis kan maken met de basis van deze temperamentvolle dans. Na het optreden kunnen zowel beginners, als ook gevorderden, dansen tijdens de ‘Tango Salon’. De workshops en demonstraties worden verzorgd door Libertango.

De 78-jarige Alfredo Marcucci geldt als een der laatste Mohikanen uit de gouden tangoperiode en is wereldberoemd om zijn bandoneon. Marcucci, afkomstig uit Buenos Aires, was als kind al succesvol in een van de eerste kindertango-orkesten. Als twintiger speelde hij op de grote tangofeesten in de salons. Door zijn optredens voor de radio en het samenspelen met grote namen uit de tangowereld verkreeg hij grote internationale erkenning. In de jaren zestig en zeventig maakte Marcucci deel uit van het Los Paraguayos ensemble. Vanaf midden jaren tachtig speelt hij met de ensembles: Alfredo Marcucci Trio, Sexteto Veritango en Ensemble Piacavole.

Vrijdag 14 september; zaal open om 20.00 uur. Meer info: www.lvc.nl en www.libertango.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×