Drukte en afzettingen bij Groenoord-Zuid en Maredijkbuurt

Morgen komen de bewoners van Groenoord-Zuid en de Maredijkbuurt niet aan een rustige zaterdag toe. Vooral de bewoners van Groenoord-Zuid hebben een druk programma.Allereerst ondertekenen zij samen met wethouder Raymond Keur een convenant over de beplanting en het onderhoud van de boomspiegels aan de Haarlemmertrekvaart tussen de Maresingel en de Willem de Zwijgerlaan. Dit onderhoud mogen de bewoners voortaanzelf verrichten, met medewerking van de gemeente.Hoewel de ondertekening van het convenant morgen pas plaatsvindt, heeft een aantal bewoners al op 30 juni boomspiegels geadopteerd en beplant met planten die door de gemeente zijn geleverd.

Vandaag heeft wethouder John Steegh deze boomspiegels met een kennersblik bekeken. Morgen ontvangen de verzorgers van de mooiste creaties een prijs. Omdat de Haarlemmertrekvaart dit jaar 350 jaar bestaat, vindt er morgen ook nog eens een groot buurtfeest voor de bewoners van Groenoord-Zuid en de Maredijkbuurt plaats.In verband met dit feest is de Haarlemmerweg van 08.00 tot 22.00 uur vanaf de Jennerstraat tot aan de Groenoordstraat afgesloten voor verkeer. Er geldt dan een inrij- en een parkeerverbod. Geparkeerde auto’s zullen worden weggesleept. Ook voor de Robert Kochplaats en de Snelliusplaats geldt een uitrijverbod.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×