ID College biedt studietrajecten op maat

Het ID College begint dit nieuwe schooljaar met een volstrekt nieuwe werkwijze.Was het College vorig jaar nog aanbodgericht, dit jaar hebben de studenten, bedrijven, maatschappelijke instellingen en gemeenten het voor het zeggen. Het ID College wordt een vraaggerichte organisatie, die zoveel mogelijk wil inspelen op scholingsvragen.

Zo kunnen de MBO-studenten voortaan zelf hun vakkenpakket samenstellen. Zij kunnen daarbij kiezen voor vakken die eigenlijk buiten hun eigen opleiding vallen.”Het College neemt afscheid van het jaarklassensysteem waarin een opleiding een van tevoren vastgestelde inhoud heeft die in een van tevoren vastgestelde volgorde op van tevoren vastgestelde momenten aan van tevoren vastgestelde groepen wordt aangeboden”, vertelde Collegebestuurslid Otto Jelsma, afgelopen maandag tijdens de opening van het schooljaar.Het College gaat werken volgens een nieuw onderwijsmodel, dat bestaat uit drie bouwstenen, namelijk: authentieke leeractiviteiten, kennisgerichte en vaardigheidsgerichte trainingen en cursussen, en studieloopbaanbegeleiding. Aan de hand van dit model kunnen studenten een opleiding samenstellen die precies bij hen past. “Het college zal hierbij zorgen voor uitstekende begeleiding, structuur en duidelijkheid”, aldus Jelsma.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×