'Lucky Strike', bijzondere voorstelling Jeugdtheaterschool

De Jeugdtheaterschool Leiden e.o. houdt een Open Dag, waarbij kinderen en jongeren van 4 tot en met 20 jaar gratis proeflessen kunnen volgen. Ook kunnen er video’s worden bekeken en wordt er informatie gegeven over de lessen. De Open Dag wordt afgesloten met de voorstelling ‘Lucky Strike’. Deze voorstelling is gemaakt door drie leerlingen van de Jeugdtheaterschool en regisseur Kees van Leeuwen. De personages in deze voorstelling zijn letterlijk ‘uit het leven gegrepen’. Zoals mensen, die in elke stad te vinden zijn en die er altijd lijken te zijn: een man die tegen zichzelf praat, of een vrouw op de hoek wachtend op iets of iemand. De eerste repetitieweken zijn spelers en regisseur de stad ingetrokken om die figuren te observeren. Uit de grote hoeveelheid stadsbewoners is een selectie gemaakt. In ‘Lucky Strike’ komen ze elkaar tegen op een plein bij een sigarettenwinkel.

De voorstelling is geen ‘Theatervoorstelling’, maar een voorstelling op locatie. De gymzaal in het Kunstcentrum Haagweg 4 is voor de gelegenheid omgevormd tot een stukje stad. De voorstelling begint om 19.00 uur en is geschikt voor toeschouwers vanaf 14 jaar. De toegang is gratis.

De Open Dag begint zaterdag 15 september om 10 uur. Er zijn informatiebladen over de verschillende cursussen en de docenten van de Jeugdtheaterschool zijn aanwezig om persoonlijk toelichting te geven.

Ook op de website www.jtsleiden.nl is te zien wat er het nieuwe seizoen allemaal kan worden gedaan. Via de site kan men zich ook inschrijven. Telefonisch is de Jeugdtheaterschool te bereiken op nummer 071-5144614.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×