Leiden-Noord danst 5 weken

Vanaf aanstaande vrijdag staat Leiden-Noord vijf weken in het teken van het Dance-project, een initiatief van GGD Hollands-Midden. De leerlingen van de vier basisscholen in Noord (De Dolfijn, De Singel, De Viersprong en de Springplank hebben al een paar weken geoefend op de aftrap van dit project. Die dag zullen ongeveer 760 basisschoolleerlingen de schoolpleindans uitvoeren.

Tijdens Dance kunnen de kinderen uit Leiden-Noord die in groep 6 tot en met 8 zitten, bij een aantal sport- en spelorganisaties, waaronder Jahn en de buurthuizen, deelnemen aan allerlei dansvormen. Zij kunnen bijvoorbeeld leren wat streetdance is, jumpen en jazzdansen. Ook de oudere en jongere buurtbewoners komen met allerlei activiteiten aan hun trekken. Zo zijn kinderen vanaf 5 jaar op vrijdagen welkom bij de Kinderdisco in Buurtcentrum de Kooi.Ouderen en mensen met een chronische ziekte kunnen op de woensdagen in datzelfde buurthuis deelnemen aan Country Line-Dance.Iedereen met een zwemdiploma kan zijn of haar conditie verbeteren tijdens de Aquarobiclessen die op woensdagen gegeven worden in Sportcomplex de Zijl.Op donderdag 18 oktober wordt Dance feestelijk afgesloten met een optreden in Sportcomplex de Zijl.Op www.leidennoord.nl/actief is het volledige programma van Dance te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×