Ruim baan voor de Aardgaskaravaan

Aanstaande zondagmiddag maakt Leiden ruim baan voor de Landelijke Aardgaskaravaan. Deze karavaan die bestaat uit allerlei voertuigen die op aardgas rijden, waaronder de Leidse Groene Taxi, zal neerstrijken op de Beestenmarkt. Zowel bedrijven als particulieren die meer willen weten over het rijden op aardgas, kunnen een kijkje komen nemen.

Tussen 14.50 en 15.20 uur nemen de aardgasvoertuigen hun plaatsen in. Rond 15.20 uur opent Peter Glasbeek, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de regio Holland Rijnland het evenement, waarna de karavaan zich tot 15.50 uur presenteert. Om uiterlijk 16.20 uur is het laatste voertuig vertrokken.De gemeente heeft de Aardgaskaravaan uitgenodigd, om zo het rijden op aardgas te promoten. De Leidse luchtkwaliteit is niet al te best en aardgas heeft een schonere verbranding met minder emissies van stikstofoxide en fijn stof, dan brandstoffen als benzine en diesel.Omdat ook aardgasvoertuigen moeten tanken, zal de gemeente in samenwerking met de Milieudienst West-Holland meer aardgasvulstations in de regio realiseren.Het bezoek van de Aardgaskaravaan vormt verder de opening van de Week van de Vooruitgang. Tot en met zaterdag 22 september wordt op allerlei manieren aandacht gevraagd voor duurzaam vervoer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×