Lenferink gevraagd petitie te ondertekenen

David Bremmer, journalist bij het onafhankelijke universiteitsblad Mare heeft burgemeester Henri Lenferink gevraagd een petitie tot behoud van het medium in zijn huidige vorm te ondertekenen. Hij gebruikte hiervoor de wekelijkse persbriefing van de burgemeester. Ruim tweeduizend mensen gingen hem hierin al voor, waaronder veel andere hoogwaardigheidsbekleders. De redactie van Mare protesteert tegen een in de lucht hangende maatregel van het universiteitsbestuur dat van Mare een tweewekelijks opinieblad wil maken dat geen eigen nieuws meer mag brengen. Zij ziet dat als een ernstige beperking op haar redactionele onafhankelijkheid en als een verschraling van de mediapluriformiteit in Leiden.

Ook zou het bestaansrecht van het blad onderuit worden gehaald. Het bestuur van de universiteit Leiden vindt de wekelijkse nieuwsbrief voldoende maar de redactie van Mare vindt het onderzoek dat hiernaar gedaan is veel te mager en te tendentieus. Dinsdag neemt het universiteitsbestuur een definitieve beslissing over de vorm en verschijningsfrequentie van Mare.

Lenferink laat donderdag aan de redactie van Mare weten of hij de handtekeningenactie ondersteunt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×