Agent breekt enkel tijdens massale vechtpartij in Voorhout

De najaarsfeesten in Voorhout zijn in de nacht van zaterdag op zondag totaal uit de hand gelopen toen een mensenmassa zich tegen de politie keerde en een aantal agenten een doodlopende steeg indreef. Bij verschillende vechtpartijen in de steeg brak een agent zijn enkel en raakten nog twee mensen uit de menigte gewond. De politie kreeg na enige tijd versterking en wist tenslotte drie aanhoudingen te verrichten. Meer arrestaties worden niet uitgesloten. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

De ongeregeldheden begonnen toen agenten rond 2.00 uur ’s nachts een deel van de Herenstraat afzetten, zodat ambulancepersoneel een gewonde man kon helpen die daar op straat lag. Terwijl de ambulancebroeders met het slachtoffer bezig waren, kwam er steeds meer publiek op politie en ambulancepersoneel af. Meerdere mensen probeerden door de afscherming heen te breken. Toen een agent één van hen wilde aanhouden, verzette deze persoon zich hevig en dreef de agent een doodlopende steeg aan de Herenstraat in. De politiemedewerker brak tijdens de schermutseling die volgde zijn enkel.

Toen collega’s de gewonde agent te hulp kwamen, kwam een groot deel van het publiek de steeg in en dreef de politie in het nauw. Ook ontstonden er verschillende vechtpartijtjes in het publiek, waarbij minstens twee gewonden vielen. Omdat de situatie onhoudbaar werd, riepen de bedreigde agenten assistentie in. Met behulp van de extra agenten en twee politiehonden kreeg de politie de zaak onder controle en wist drie mensen aan te houden. daarbij was ook de man die de eerste agent mishandelde. Het gaat om een 26-jarige Voorhouter.

De twee andere aangehouden verdachten zijn Voorhouters van 19 en 47 jaar. De eerste probeerde door de linie te breken die de politie had opgesteld om de gewonde collega af te schermen. De tweede riep de menigte op om door de linie te breken. De twee personen die tijdens de ongeregeldheden gewond raakten en de agent die zijn enkel brak, konden uiteindelijk alle drie door het ambulancepersoneel geholpen worden.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×