Eerste steen De Lepelaar gelegd door naamgenoot

Aanstaande maandag legt de oud-directeur van woningcorporatie De Sleutels van Zijl en Vliet, André Lepelaar, symbolisch de eerste steen van zijn naamgenoot. Aan de Apollolaan verrijst namelijk een appartementencomplex, dat als naam De Lepelaar meekrijgt. Bij dit feestelijke moment zijn ook de wethouders Marc Witteman en Gerda van den Berg aanwezig. Het gebouw komt op de plek waar eerder verzorgingstehuis Van der Willigenhof heeft gestaan. Ook De Lepelaar krijgt zorgfuncties. In het complex komen zowel koop- als huurwoningen. In een deel daarvan nemen zelfstandig wonende verstandelijk gehandicapten hun intrek. De rest van de woningen is interessant voor bijvoorbeeld senioren.

Op de begane grond opent Stichting Thuiszorg Groot Rijnland een multifunctioneel wijkservicepunt voor bewoners en buurtbewoners. Dit servicepunt biedt onder andere een restaurant, een ontspannings- en cursusruimte en spreekruimtes waar spreekuren worden gehouden op het gebied van gezondheid en wellness.Verder komt er een binnentuin met terras, waar de bewoners terecht kunnen voor een praatje en een kopje koffie. Het is de bedoeling dat De Lepelaar in de komende zomer wordt opgeleverd. Het complex is een initiatief van De Sleutels van Zijl en Vliet, de gemeente en een aantal zorgverleners en welzijnsorganisaties. Zij zien het pand als een bijdrage aan de invulling van een groeiende maatschappelijke behoefte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×