Psychologische ondersteuning voor studenten

Er zijn weer veel studenten begonnen aan een studie. Niet voor iedereen verloopt zo’n grote stap vlekkeloos en een aantal studenten kampt zelfs met psychische klachten. Speciaal voor hen organiseert Skils dit najaar twee cursussen.De cursus Grip op je Dip, helpt studenten omgaan met depressieve of sombere gevoelens. Zij onderzoeken op welke situaties ze somber reageren en leren realistisch te denken. Ook oefenen ze verschillende vaardigheden die kunnen helpen bij het verbeteren van de stemming en het vergroten van assertiviteit. Omdat het niet de bedoeling is dat de studenten na afloop van de cursus weer terugvallen, onderzoeken ze ook hoe dat te voorkomen is.De cursus start op vrijdagmiddag 19 oktober en beslaat 10 bijeenkomsten.

Voor studenten die meer plezier willen krijgen in het contact met anderen, is er de cursus Met Lef.De deelnemers leren de gedachten ordenen, die ervoor zorgen dat zij zich in bepaalde sociale situaties angstig of onzeker voelen.Daarna oefenen de studenten stapsgewijs met situaties waarin zij zich onzeker voelen en onderzoeken ze hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten.Deze cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten en start halverwege november.Beide cursussen zijn bedoeld voor studenten vanaf 18 jaar. Ze worden gegeven door twee trainers en het maximum aantal deelnemers is 12. Van iedere cursist wordt een actieve bijdrage verwacht.Wie geïnteresseerd is, kan zich via een huisarts aanmelden. Aanmeldingsformulieren zijn op te vragen via info@skils.nl. Na de aanmelding wordt tijdens een gesprek bepaald, of de cursus inderdaad is wat de student nodig heeft.De cursussen worden gegeven bij Skils aan Schipholweg 66 d.Op www.skils.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×