Comingman en de computerbol van Míkeleko.

Geheimzinnigheden in de bieb

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Sub Rosa – boeken vol geheimen. Ter gelegenheid daarvan is er vanaf aanstaande donderdag allelei geheimzinnigs te vinden in de Leidse bibliotheken.Zo is er in de Centrale Bibliotheek een aantal exposities te bewonderen. Elbert Ploos van Amstel van het Leidse schrijvers- en illustratorduo Míkeleko, laat een aantal prenten zien uit Comingman en de computerbol, een verhaal waarin de hoofdpersoon de geheimzinnige wereld van een computerbol wordt binnengezogen. Marjolijn Grouwstra voorzag de tekeningen van tekst. In oktober leest het tweetal in de bibliotheek in de Merenwijk voor uit eigen werk, waarbij de prenten op een groot scherm worden getoond.

Verder toont Yvonne Schrage in de Centrale Bieb haar schilderijen, waarop mysterieuze elfjes en bloemen staan.Isolde van Kesteren, laat zich bij haar schilderwerk inspireren door het thema Fantasy.Ook staat er in de bibliotheek een grote kijkdoos, die de nieuwsgierigen een reisje over de hele wereld laat maken.Ook in de andere bibliotheken is van alles te doen. In de Stevenshof hangt vanaf woensdag 3 oktober een aantal geheimzinnige schilderijen, getekend door de kinderen van de teken- en schildercursus.In de Merenwijk is een aantal mysterieuze dozen opgesteld. De vraag is, wat daar in zou kunnen zitten.Op www.bibliotheekvoorjou.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×