'Bordershopping'. Foto: Govert Driessen

Splinternieuwe band opent concertseizoen Hothouse

Het Duits-Nederlands jazzsextet ‘Borderhopping’ is een splinternieuwe formatie, die onlangs grote furore maakte op het bekende jazzfestival in Moers. De band is nieuw, maar de spelers zijn voor velen al oude bekenden. Vier Duitse muzikanten vormen al sinds de jaren tachtig het kwartet van Eckard Koltermann en spelen samen met diverse Nederlandse formaties. De twee Nederlandse bandleden zijn: saxofonist Paul van Kemenade en trombonist Wolter Wierbos. ‘Borderhopping’ zal aanstaande zaterdag het openingsconcert verzorgen van het nieuwe concertseizoen van Jazzpodium Hothouse in de Tuinzaal van de Burcht.

Met het Borderhopping-project is een Duits-Nederlandse samenwerking ontstaan, die aan beide kanten van de grens het publiek verrast. Het programma van dit uitgelezen zestal toont bezettingen van solo, duo en blazerstrio tot sextet. Met uitersten van krachtige expressie tot bijna kamermuziekachtig en veel eigen composities.

Bezetting: Stevko Busch piano / Eckard Koltermann basklarinet, baritonsax / Paul van Kemenade altsax / Wolter Wierbos trombone / Marcus Conrads contrabas / Achim Krämer drums Meer info: www.galerie-der-toene.de / www.paulvankemenade.com

Zaterdag 22, aanvang 21.30 uur in de Tuinzaal van de Burcht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×