Foto's: emile van Aelst.

Minstens tien schilderijen van linescape verkocht

Zaterdagavond waren er al minstens tien doeken van de twee bij twee meterschilderingen verkocht afkomstig uit het zaterdag door Marthijn de Groot geschilderde linescape aan de overkant van de jubilerende Leidse Afdeling van Vluchtelingenwerk aan de Oude Rijn. De Groot had er de hele dag aan gewerkt en was uiteindelijk om 20.45 klaar, slechts drie kwartier later dan gepland. De deelschilderijen uit het vijftig meter lange schilderwerk werden verkocht voor 2500 euro per stuk, een symbolisch bedrag gezien het 25-jarig bestaan van Vluchtelingenwerk Leiden.  

Wethouder Gerda van den Berg was zowel ’s middags bij de receptie als ’s avonds bij de oplevering en het signeren van het schilderij aanwezig. Zeker zaterdagavond vormde het verlichte schilderij dat een fantastisch weerschijn in het stille water van de Oude Rijn opleverde een trekpleister voor het publiek. De linescape verbeeldt in 25 afbeeldingen de weg die een vluchteling aflegt van vlucht tot vestiging in het nieuwe gastland. De episodes stonden op papier beschreven zodat iedereen kan volgen wat het schilderij in de vorm van een soort stripverhaal uitbeeldt.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×