Herfstwandeling in Heempark

Zondag kan in het Heempark de herfstwandeling ‘zaden op reis’ gelopen worden. De gratis wandeling onder leiding van natuurgidsen begint om 14.00 uur. De herfst is dit jaar vroeg begonnen. Veel zaden en vruchten zijn nu al rijp. De bladeren beginnen ook al te verkleuren. En ook paddenstoelen steken voorzichtig de kop weer op. De wandeling, onder leiding van een gids van het IVN, voert de wandelaars in het Heempark onder meer langs de planten die op dit moment van hun zaden af moeten. Sommigen doen dit door ze te verpakken in smakelijke bessen. Anderen maken gebruik van de elementen of gebruiken andere organismen. Veel van die wonderen worden tijdens de wandeling onthuld.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en wordt georganiseerd door de afdeling Natuur- en milieueducatie in samenwerking met het IVN, Vereniging voor natuur- en milieueducatie. Deelname aan de wandeling en toegang tot het park zijn gratis. Het Heempark is gelegen aan de Oegstgeesterweg (tegenover de sportvelden van Lugdunum).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×