Voorronde internationale schrijfwedstrijd in Leiden

Voor de eerste maal zal één van de voorrondes van de internationale schrijfwedstrijd ‘Write Now!’ in Leiden worden gehouden. De belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied bestaat uit 17 voorronden in Nederland en Vlaanderen en een finale in Rotterdam. Deelnemers uit de regio Leiden kunnen hun inzendingen vóór 19 november 2007 insturen. De prijsuitreiking van deze voorronde vindt op 12 december plaats in het LVC te Leiden.

Passionate organiseert de schrijfwedstrijd Write Now! voor de achtste keer. In 2006 waren er maar liefst 950 deelnemers in de leeftijd van 15 t/m 24 jaar. Maarten Naafs uit Utrecht won toen de juryprijs en Vicky Franken uit Nijmegen de Sp!ts publieksprijs.

Bij deze editie van Write Now! kunnen voor de eerste maal ook jongeren uit Vlaanderen meedoen aan de schrijfwedstrijd. In totaal vinden er in het najaar vijftien voorronden in Nederland en twee in Vlaanderen plaats. Speciaal geselecteerde regionale jury’s reiken boekenbonnen uit aan de winnaars van de voorronden (€ 250,- voor de eerste prijswinnaar, € 125,- voor de tweede en € 75,- voor de derde).

Van de ruim duizend verwachte deelnemers plaatsen zich er twintig voor de finale, die op 20 januari 2008 in Off_Corso in Rotterdam plaatsvindt. Dit zijn de winnaars van de zeventien voorronden en drie wildcards. De finalisten schrijven een nieuwe bijdrage die beoordeeld wordt door een uit het Nederlandse taalgebied samengestelde jury. Wie de finale wint, mag zich het grootste Nederlandstalige schrijftalent noemen. Daarnaast wint deze schrijver een laptop, een coachingstraject bij uitgeverij Augustus en een optreden op hey GDMW Festival dat op 26 en 27 september 2008 in de Rotterdamse Schouwburg plaatsvindt. Daarnaast kan er in de periode voor de finale gestemd worden voor de Sp!ts publieksprijs van Write Now!. Deze zal ook op 20 januari 2008 worden uitgereikt.

Dat Write Now! een opstap kan zijn naar meer blijkt uit de successen die eerdere Write Now! winnaars boekten. Zo debuteerden Write Now! winnaars bij landelijke uitgevers, onder wie Theo-Henk Streng wiens debuutroman De nalatenschap in 2007 bij uitgeverij Holland verscheen, Maurice Buehler met de dichtbundel Grasaap te Water (2003) bij uitgeverij Contact en Yusef El Halal met de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken (2004) bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar. Raoul de Jong bracht inmiddels Stinknegers (2004) uit bij uitgeverij Sirene, schreef Het leven is verschrikkulluk (2005) bij uitgeverij Augustus en It’s Amaaazing! (2006) bij uitgeverij Rothschild&Bach.

Andere deelnemers aan Write Now!, zoals Vicky Francken (publieksprijs 2006), Anke Scheeren (finalist 2004) en Tonie Mudde (finalist 2002) timmeren aan de weg met publicaties in tijdschriften en optredens.

De voorwaarden om mee te doen: leeftijd 15 t/m 24 jaar, de inzending is in de Nederlandse taal en bedraagt maximaal 2.000 woorden. Voor meer informatie over de voorwaarden zie www.writenow.nu. Inzendingen voor de regio Leiden vóór 19 november 2007 naar: info@writenow.nu.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×