Poolse homo-jongeren steken licht op bij COC

Woensdag ontvangt het COC Leiden een delegatie van zes jonge leiders uit de Poolse homobeweging voor een studieprogramma van een dag. Daarbij kunnen ze kennis maken met de activiteiten en ervaringen van een regionaal COC in Nederland. De dag maakt deel uit van een meerdaagse studiereis die als doel heeft de organisatorische capaciteit binnen twee Poolse homo-organisaties te versterken. De activisten, drie vrouwen en drie mannen, komen uit de steden Warschau, Wroclaw en de Leidse zusterstad, Torun. Ze vertegenwoordigen de organisaties Campagne Tegen Homofobie (KPH) en Lambda.

Naast het COC in Leiden bieden ook de COC’s in Haaglanden en Rotterdam de Poolse gasten een programma aan van kennismaking, presentaties, workshops en discussies. Ook bezoeken aan COC Amsterdam, de Federatie COC Nederland, en het Rose Huis te Antwerpen zijn in het programma opgenomen. De hoofdonderwerpen zijn voorlichtingswerk, dialoog, politiek lobbywerk, vrijwilligersbeleid en fondsenwerving.

Aanstaande zaterdag is iedereen welkom bij het COC Leiden. Dan worden de deuren geopend tijdens de Landelijke Ontmoetingsdag van het Oranje Fonds in het kader van de campagne ‘Nederland Ontmoet de Buurt’. Doel is om mensen uit de buurt en alle andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het COC, de Nederlandse Vereniging voor Integratie van Homoseksualiteit.

Iedereen die bijvoorbeeld wil weten hoe de kinderen op school worden voorgelicht over anderszijn, respect, discriminatie en seksualiteit of mensen die gewoon eens binnen willen kijken in de gaydisco van de regio Leiden, zijn welkom vanaf 14.00 uur. Ook mensen met persoonlijke vragen over bijvoorbeeld de coming out kunnen zaterdag terecht aan de Langegracht 65.
Het COC is in het kader van de Landelijke Ontmoetingsdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×