Hongaarse zangeres geeft concert in Leiden

Ze zingt in het Hongaars en in het Engels, schrijft haar eigen teksten en is thuis in alle muzieksoorten, van folk tot jazz, van pop tot klassiek. Op zaterdag 29 september geeft de bekende Hongaarse zangeres Fanni Völgyessy Szomor een benefietconcert in de Lokhorstkerk in Leiden.

In Hongarije en Roemenië is Fanni Völgyessy Szomor een beroemdheid. Ze heeft inmiddels zeven CD’s op haar naam staan, waarvan de eerste drie met haar voormalige band You and I en vier solo. Momenteel werkt ze aan haar vijfde solo CD. Ze treedt veel op tijdens festivals in binnen- en buitenland, en is daarnaast een veelgevraagd studiozangeres. Ze neemt haar eigen musici mee: György Várallyay op de piano, Márton Takács op de traditionele drums en Péter Petjtsik op de cello.

Tijdens het concert kunnen de luisteraars een mix verwachten van Hongaarse volksmuziek, jazz, klassieke en moderne muziek. Het benefietconcert wordt georganiseerd door Soroptimistclub Leiden Aurora. De opbrengst wordt gebruikt om de aanleg van was- en douchegelegenheden in kindertehuizen in Parimaribo (Suriname) en Parekediri (Java, Indonesië) mogelijk te maken. Het concert in de Lokhorstkerk aan de Pieterskerkstraat 1 te Leiden begint om 20.15 uur (zaal open 19.30 uur). Kaarten kosten 20 euro per stuk, inclusief een glas Hongaarse wijn en Hongaarse hapjes in de pauze.

Reserveren kan bij het secretariaat van Leiden Aurora, via e-mail leidenaurora@soroptimist.nl. In de voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar bij Yasmins Haarstudio, Rooseveltstraat 2R, Leiden, t. 071 5128388 ; Galerie Frederiek van der Vlist, Nieuwe Rijn 26, Leiden, t. 071 5138622; Sieraden- en tassenwinkel PunT.BIND, Langebrug 69, Leiden, t. 06-14132548. Indien nog voorradig zijn kaarten op de avond van het concert verkrijgbaar aan de deur van de Lokhorstkerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×