Conferentie overgang GGZ naar basisverzekering

Afgelopen woensdag organiseerde verzekeraar Zorg en Zekerheid een conferentie over de overgang van de geneeskundige Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) naar de basisverzekering.Deze conferentie werd bijgewoond door GGZ-instellingen, vrijgevestigde psychiaters, psychotherapeuten en 1e lijnspsychologen uit de regio.

Per 2008 gaat de geneeskundige GGZ van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), over naar de basisverzekering. Natuurlijk is het van belang dat deze verandering voor zowel de verzekerden als de zorgaanbieders, zo min mogelijk problemen oplevert. Tijdens de conferentie gaf Zorg en Zekerheid uitleg over haar rol bij dit overgangstraject. Daarnaast wisselden de aanwezige partijen van gedachten over het inkoopbeleid voor volgend jaar.De verzekeraar wil contracten met een aantal zorgaanbieders afsluiten en onderhoudt voorlopig contact met hen over de overgang.Ook worden de verzekerden binnenkort over de gang van zaken geïnformeerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×