Jazzles? Yes! Workshop van Amerikaanse Jazzgigant

Muzikanten van alle leeftijden met minimaal drie jaar leservaring kunnen zich aanmelden voor de unieke workshop van de Amerikaanse jazzgigant Vincent Herring. Elk instrument kan en de kosten zijn laag: € 25; voor leerlingen van de Muziekschool Leiden € 15. Normaal geeft de Amerikaanse saxofonist Herring alleen masterclasses en workshops op conservatoria in de wereld, maar wil deze keer ook buiten de conservatoria een workshop te geven. Vincent Herring Earth Jazz Agents zijn op tournee in Europa en geven een aantal concerten in Nederland, waaronder een in Leiden.

Herring leert aanstormend talent binnen de kortste keren de geheime kneepjes van de jazz. Jaren geleden gaf hij een indrukwekkende workshop op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarbij hij iedereen motiveerde voor de jazz, maar ook aangaf dat uitstraling op het podium belangrijk is. Op zijn website www.vincentherring.com of www.leidsjazztrio.nl kan men zijn ervaringen lezen.

Op het podium

De deelnemers aan de workshop spelen mee met The Earth Jazz Agents : ‘A Soulful Explosion of Worldbop & Funk’. Bezetting: Vincent Herring altsax, Anthony Wonsey toetsen, Richie Goods bas en Joris Dudli drums.

Samenwerking

Onder het motto ‘Jazzles? Yes! werken de Muziekschool Leiden en drie Leidse jazzpodia (Hot House, de Burcht en de X) samen. Dit met de bedoeling om jonge jazztalenten, naast leren musiceren, de kans te bieden op een echt jazzpodium op te treden.

Workshop: zaterdag 24 november van 13.00 tot 16.00 uur in de Tuinzaal van de Burcht. Het publiek kan deze workshop bijwonen; toegang € 4,- In combinatie met een toegangskaartje voor het avondconcert ( aanvang 21.30 uur ) gratis toegang.

Aanmelden voor de workshop kan bij: Muziekschool Leiden: 071.514 10 41 en Martin Rohde: martinrohde@zonnet.nl . Meer info: www.leidsjazztrio.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×