Zaterdag vonden twee zeer geslaagde feesten plaats voor respectievelijk verstandelijk gehandicapten en senioren. Bij die laatste trad onder andere Willeke Alberti op. (foto's: Emile van Aelst van http://leidseglibber.punt.nl/).

Geslaagd feest voor verstandelijk gehandicapten en senioren

Zaterdag organiseerde de 3 October Vereeniging weer twee feesten voor speciale groepen Leidenaars. Dankzij de sponsoring van een aantal bedrijven en verenigingen konden de bezoekers genieten van een keur aan artiesten. ’s Morgens was het al gelijk groot feest toen de verstandelijk gehandicapten bij binnenkomst werden verwelkomt door Dweilorkest Nou..?! Toe Maar. Zowel bestuurs- en commissieleden van de 3 October Vereeniging, als Carnavalsvereniging de Hutspotten zorgden dat iedereen het naar zijn zin had. Nadat Show & Marchingband Amigo een mooie show had gegeven, wist de Leidse Kevin Florijn de zaal op stelten te zetten met zijn Nederlandstalig repertoire. Als afsluiter en hoogtepunt trad Imca Marina op, al gauw stond ze midden in de zaal tussen het ondertussen uitzinnige publiek. Met een medley van de Zangeres Zonder Naam en een podium vol publiek sloot ze deze ochtend voor verstandelijk gehandicapten af.

’s Middags was er het speciale seniorenfeest met twee grote toppers. Charlie met zijn Angels wist de stemming er goed in te krijgen met zijn meezingers uit een lang verleden. Liedjes als “Happy days are here again”en “Daisy Daisy” werden dan ook massaal meegezongen door de senioren die zichtbaar genoten van deze evergreens.

Willeke Alberti sloot met haar band en achtergrondzangeressen de middag af met een doorsnee van haar repertoire. Alles kwam aan bod van “Ome Jan” tot “Spiegelbeeld” en “Samen zijn”. Daarnaast zong zij een aantal bekende nummers van anderen zoals bijvoorbeeld “Er zitten twee motten in mijn ouwe jas” van Dorus, “Droomland” van Paul de Leeuw en “24 Rozen” van Toon Hermans. Het seniorenpubliek zat dan ook wisselend luidkeels mee te zingen of ademloos te luisteren.

Ondanks de over het algemeen hoge leeftijd van de bezoekers kreeg ze de zaal toch nog mee voor een polonaise. Na afloop waren er DVD’s en CD’s te koop ten bate van de Willeke Foundation, die het mogelijk maakt meer van dit soort optredens in het land bij bejaarden- en verzorgingshuizen te doen. Twee heel geslaagde feesten als inleiding op het grote 3 Octoberfeest aanstaande dinsdag en woensdag.

Leiden 3 Oktober 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×