Vanmiddag 15e Minikoraal op Garenmarkt

Om half twee vanmiddag begint op de Garenmarkt de 15e editie van de Minikoraal. Onder leiding van burgemeester Van der Werf zullen kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Leiden, Leiderdorp en Voorschoten liedjes zingen over Leiden, 3 oktober en over het thema van dit jaar: 7. Er worden ruim 2500 kinderen verwacht op het zangfestijn. Voor dit 3e lustrum zal de muzikale begeleiding worden verzorgd door het orkest K&G 3 onder leiding van Rene Leckie naast het Geuzencombo onder leiding van Gérard Driessen.

Alle deelnemende scholen krijgen dit jaar een bijzonder cadeautje: een documentaire op dvd, gemaakt door Burgemeester Van der Werf en Joppensz. Burgemeester Van der Werf vertelt over de geschiedenis van het beleg en ontzet van Leiden. Verder komt de huidige 3 October-viering aan bod. Samen met Joppensz wandelt Burgemeester Van der Werf door het hedendaagse Leiden en bezoekt de belangrijke plaatsen van toen. De rol van Van der Werf wordt vertolkt door Eric Filemon, de rol van Joppensz door Ruben Kuipers. De film is gemaakt door BSG Media. De productie is mogelijk gemaakt door het 3 October Gilde, een club van Leidse ondernemers die de 3 October Vereeniging ondersteunt.

Leiden 3 Oktober 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×