Burgemeester Lenferink overhandigde Flip Massaar afgelopen avond de erepenning in zilver. (Foto: Chris de Waard).

Flip Massaar beloond met erepenning

Zoals ieder jaar, is ook vandaag na de Taptoe de erepenning van de gemeente Leiden uitgereikt. Dit keer ging de penning naar de 88-jarige Flip Massaar, die al zo´n 77 jaar allerlei hand- en spandiensten verricht voor alles wat met voetbal te maken heeft. Massaar heeft onder meer veel betekend voor de Leidse Football Club FC, waar hij als 12-jarig voetballertje begon. Ook was hij consul voor de KNVB.

Flip Massaar verwierf ook veel bekendheid met de organisatie van het Zilveren Molen Toernooi, dat dit jaar voor het laatst gespeeld werd. Hoewel hij inmiddels een behoorlijke leeftijd bereikt heeft, is Massaar ook nu nog regelmatig actief voor FC Boshuizen. Maar dat is nog niet alles! Hij is nog altijd in dienst bij het Cytologischs en Pathologisch Laboratorium aan de Rooseveltstraat, waarvoor hij ook dagelijks werkzaamheden verricht. De gemeente reikt de erepenning ieder jaar op 2 oktober uit aan een persoon of instelling die zich voor Leiden en haar inwoners verdienstelijk heeft gemaakt.

Leiden Sport flipmassaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×