Kabinet wil koopzondagen terugdringen.

Het aantal koopzondagen moet omlaag volgens Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken. Volgens RTL Nieuws staat dat in een voorstel voor de ministerraad. Alleen plaatsen met een duidelijk toeristisch karakter mogen dan meer dan twaalf koopzondagen houden. In het regeerakkoord is al afgesproken dat er geen misbruik meer gemaakt kan worden van de toerismebepaling.

Gemeenten met een toeristische waarde mogen nu vaker dan twaalf keer koopzondag houden. Sommige gemeenten bestempelen ten onrechte de hele stad als toeristisch gebied. Ook in Leiden is hierover veel commotie geweest. Een aanvraag voor een winkeltijdenreferendum kreeg echter niet genoeg steun.

Leiden Koopzondag


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×