Provincie geeft voorkeur aan andere route RGL

De meerderheid van de provinciale fracties staat open voor een alternatieve route voor de RijnGouweLijn. Dat meldt de website van Binnenlands Bestuur. VVD, PvdA en CU/SGP geven de voorkeur aan een alternatief tracé. SP en D66 blijven tegen, GroenLinks wil dat de RGL door de Breestraat komt. Als de oplevering van de lijn niet wordt vertraagd, zal GroenLinks een ander tracé echter niet tegenhouden.

De provincie wil wel dat de RijnGouweLijn door het centrum van Leiden loopt. Als de provincie en Leiden geen overeenstemming bereiken over een alternatieve route, zullen VVD, PvdA en CU/SGP de doorzettingsmacht steunen. Veel mogelijkheden zijn er niet voor een alternatief tracé, zodat waarschijnlijk alleen de Hooigracht/Langegracht in beeld komt. CDA-gedeputeerde Govert Veldhuijzen van de provincie zegt in Binnenlands Bestuur dat het ‘volstrekt verantwoord’ is om de RGL door te zetten tegen de zin van de gemeente.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×