Opnieuw gesprek over Bracolterrein

De verhitte discussie over het Bracolterrein leverde alleen maar meer verwarring op. Wethouder Witteman had vooraf per brief gemeld dat er verbeteringen voor het bouwplan zijn bereikt. De goothoogte gaat omlaag en een muur is geschrapt. De omwonenden vinden dit echter nog lang niet voldoende en ook verschillende fracties bleven ontevreden. Tijdens de commissievergadering Ruimte en Bereikbaarheid is besloten de wethouder nogmaals op pad te sturen om een compromis te bereiken met alle partijen.

Paul Laudy van oppositiepartij VVD vond dat de wethouder het ‘best netjes had gedaan en de procedure prima is’. Over de inhoud was hij echter niet tevreden. Jan-Jaap de Haan (CDA) bleef hameren op de juridische kant van het project, die hij verder onderzocht wil hebben. Hij gebruikte harde woorden en beschuldigde Witteman van een ‘verdeel en heersstrategie’, nu de wijkbewoners zelf mogen schuiven in het plan. Hij wil ‘meer kwaliteit voor minder geld’.

Marion van Dongen (PvdA) stond echter volkomen achter Witteman en vond dat de buurtbewoners een ‘rupsje nooitgenoeg’ zijn. ‘Eerst waren er 35 huizen gepland, nu nog maar de helft. Wij zijn hiermee tevreden.’ Dat leverde forse protesten op van de aanwezige omwonenden, die het terrein groen willen houden.

Wethouder Witteman had al een gesprek met het wijkcomité gehad voordat de commissie de kaders officieel vaststelde. Daar was de meerderheid van de raad niet blij mee, zodat hij nogmaals in gesprek moet, nu mét kaders. Louk Rademaker (SP) heeft daar wel vertrouwen in. ‘We hebben de kaders nog niet vastgesteld en er is al 30 centimeter af!’ Volgens de kaders moet er een ‘voor alle partijen aanvaardbaar compromis’ komen, waar dus ook de omwonenden het mee eens zijn.Het kredietvoorstel is op de agenda van de raad gezet, zonder dat duidelijk is wat de verschillende fracties willen.

De raad beslist of de wethouder geld krijgt voor het plan, maar kan dan niets meer inhoudelijk wijzigen. ‘Het krediet is de enige stok die wij nog in uw wielen kunnen steken,’ verwoordde Jan-Jaap de Haan de situatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×