Fadogrootmeester Pedro Caldeira Cabral, foto: PR

Uniek optreden van Fadogrootmeester Pedro Caldeira Cabral

De gitarist en fadogrootmeester Pedro Caldeira Cabral geeft donderdagavond een recital in de Leidse Waag. In het programma ‘Fado Legends’ belicht deze Portugese wereldmuzikant de ontwikkeling van de fado, samen met gitarist Joaquim António Silva. Cabral heeft vele jaren niet meer in Nederland opgetreden. Voor de vele liefhebbers is dit dan ook een uniek concert. ‘Fado Legends’ is een afwisselend programma, waarin de verschillende stijlen én de geschiedenis van de fado aan bod komen. Er wordt aandacht besteed aan de specifieke fadoscholen van Lissabon en Coimbra en ook zijn er composities van de legendarische familie Paredes en van Cabral zelf te horen.

Cabral wordt in zijn geboorteland Portugal beschouwd als een van de belangrijkste spelers van zijn instrument. Zijn landgenoten zien in hem een sublieme vertolker van de Portugese ziel. Zijn reputatie bracht hem overal ter wereld naar de belangrijkste podia en festivals.

Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

De Waag, donderdag 11 oktober, aanvang 20.15 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×