De kleine kunstenaars aan het werk tijdens de workshop.

Kunstenaars in de dop exposeren in Stadsbouwhuis

In het Stadsbouwhuis zijn 72 schilderijen te zien, gemaakt door kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. De kunstwerken zijn vormgegeven onder leiding van kunstenaar Saskia Masselink, tijdens de Leidse Open Monumentendagen. Masselink verzorgde een speciale workshop waarin de kinderen drieluiken schilderden met de kunst van Piet Mondriaan en Theo van Doesburg als inspiratiebron. Beide schilders staan bekend om het gebruik van primaire kleuren als rood, geel en blauw, binnen strakke lijnen. De meeste kids kozen toch voor een uitgebreider kleurenpalet en wat lossere lijnen.

Doormiddel van de workshop liet de Stichting Open Monumentendagen de jeugd op een leuke manier kennis maken met het thema van de Leidse Open Monumentendagen ‘Licht, lucht en ruimte’ en met de kunst uit de periode van 1900 tot 1940.

De tentoonstelling loopt van 9 tot en met 27 oktober. Het Stadsbouwhuis is geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Hal Stadsbouwhuis, Langegracht 72, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×