Serie Leidse Winterlezingen in Naturalis

Dit jaar vindt voor het eerst een serie van vier boeiende ‘Leidse Winterlezingen’ plaats in Museum Naturalis. De lezingen zijn bedoeld voor jong en oud en voor iedereen met belangstelling voor onze aarde, klimaat en de mens. De sprekers zijn bekende wetenschappers, die weten hoe de nieuwsgierigheid van een gevarieerd publiek te trekken. Ze vertellen over hun eigen fascinerende onderzoeksresultaten en over hun, soms barre, expedities.

De lezingen vinden plaats op op dinsdagavond; de eerste is op 30 oktober en de toegang is gratis.

 De onderwerpen zijn onder andere: Het klimaat in Portugal zo’n 12.000 jaar geleden, de tropische algen in de noordelijke Poolzee, verborgen vulkanisme in de Ardennen, en de verrassende effecten van geologie op de kwaliteit van wijn.

 Meer info: www.leidsewinterlezingen.nl

Museum Naturalis, Darwinweg 2, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×