Asielhond Beau deed tijdens de demonstratie van hondenschool Dinja erg zijn best voor alle toeschouwers. Eén dag later had hij zijn nieuwe thuis gevonden!

Asieldag Stevenshage breekt records

De publieksdag van dierenasiel Stevenshage in Leiden heeft nog nooit zoveel belangstelling getrokken en zo veel geld opgeleverd als zaterdag 6 oktober. De bezoekers brachten ruim 3100 euro bij elkaar voor de opvang en verzorging van asieldieren. Vorig jaar was dat nog 2200 euro. ‘Daarnaast hebben meer dan duizend mensen onze Open Asieldag bezocht. Zo veel belangstelling en zo veel geld; dat hebben we nog nooit meegemaakt. Een geweldig succes’, stelt asielbeheerder Leen Gottschal.

Dierenasiel Stevenshage vangt jaarlijks ongeveer duizend dieren op voor diverse gemeenten in de Leidse regio en de Bollenstreek. Tijdens de Open Asieldag werden allerlei dingen verkocht ten bate van de asieldieren, zoals boeken, curiosa en antiek, loten, poffertjes, eigengemaakte t-shirts en wenskaarten.

Het publiek kon uiteraard ook kennismaken met de asieldieren. ,Diverse mensen hebben aangegeven het nieuwe baasje te willen worden van een van onze asieldieren. Daar zijn we ontzettend blij mee’, zegt Gottschal. Verder toonden veel mensen belangstelling voor vrijwilligerswerk in het asiel. ,We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Zonder hen kunnen we dit asiel niet runnen.’

Tijdens de Open Asieldag konden bezoekers ook donateur worden. Voor 15 euro per jaar steunen ze het asiel en ontvangen ze het kwartaalblad Beestenbende. Nieuwe donateurs krijgen een gesponsord katten-verwen-pakket ter waarde van 20 euro cadeau. De wervingsactie leverde zaterdag 28 nieuwe donateurs op. De meesten schonken het cadeaupakket aan de asieldieren. Het is ook nu mogelijk donateur te worden. Aanmelden kan via de e-mail: donateur@dierenasielleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×