GroenLinks vraagt aandacht voor dierenasiel en ambulance

Afgelopen donderdagavond heeft GroenLinks de nota Dierenwelzijn in Leiden aangeboden aan wethouder John Steegh en Greetje van Gruting, voorzitter van de commissie Bestuur en Leefbaarheid. In deze nota plijt GroenLinks onder meer voor extra geld voor de zorg voor dieren. Gemeenten zijn wettelijk verplicht om zwervende dieren op te vangen die vermoedelijk een eigenaar gehad hebben. Zij moeten de dieren minstens twee weken verzorgen in afwachting van deze eigenaar. De gemeenten hebben deze taak overgedragen aan de asielen, die daarvoor een vergoeding ontvangen.

Hoewel veel dieren inderdaad worden herenigd met hun eigenaar, gebeurt dat niet in alle gevallen. 26% van de honden en 87 procent van de katten, krijgt zijn oude baasje niet meer terug. Oorzaak daarvan is onder andere, dat de herkomst van lang niet alle dieren door de asiels te achterhalen is. GroenLinks meent dat de gemeente een voorlichtingsrol bij het terugvinden van huisdieren heeft. Daarbij zouden ook de identificatie en registratie van de dieren moeten horen. In de nota plijt de partij er dan ook voor, dat op de website van de gemeente en in de gemeentegids tips worden opgenomen over het terugvinden van weggeraakte huisdieren. Verder zijn in de nota allerlei adviezen opgenomen om het dierenwelzijn in Leiden te verbeteren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×