Meldpunt Vrijwillige Dienstverlening 55-plussers in Noord

Sinds het begin van deze maand heeft Stichting Radius in Leiden Noord een Meldpunt Vrijwillige Dienstverlening geopend.De 55-plussers die in Leiden Noord, de Kooi en de Merenwijk wonen, en ondersteuning nodig hebben van een vrijwilliger, kunnen bij dit meldpunt terecht. Het kan hierbij gaan om allerlei soorten ondersteuning. Zo kunnen de vrijwilligers helpen bij het boodschappen doen, ze kunnen meegaan naar de huisarts of het ziekenhuis, of tijdelijk de hond uitlaten. Maar ook het gezellig op bezoek komen, voorlezen of gaan wandelen met iemand die in een rolstoel zit, wordt graag gedaan.

In principe zijn de vrijwilligers gratis. Alleen wanneer zij kosten moeten maken, bijvoorbeeld voor het gebruik van hun eigen auto, kan daarvoor een bijdrage worden gevraagd.Wie gebruik wil maken van het meldpunt, kan er op maandag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur terecht. Het is gevestigd in Dienstencentrum Zijloever, Lage Rijndijk 129. Wie telefonisch contact wil opnemen, belt Radius via 071-7074242 en vraagt naar Meldpunt Noord. Ook mailen is mogelijk. Het adres is info@radiuswelzijn.nl.Het meldpunt wordt bemand door vrijwilligers, die naar aanleiding van de hulpvraag opzoek gaan naar de geschikte vrijwilliger.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×