'Urban Landscapes' van Moniek Voulon in LAKgalerie

In de galerie van het LAKtheater exposeert Moniek Voulon een serie van haar meest recente geometrische schilderijen. Haar werk is sterk geïnspireerd door de grootstedelijke wildgroei in metropolen en geven naast de fascinatie voor architectuur ook de vervreemding aan van de mens binnen deze ‘Urban landscapes’. De schilderijen doen sterk denken aan details van plattegronden of een dwarsdoorsnede van een bouwkundig ontwerp.Voulon is gefascineerd door architectuur en vaak wekken juist de tussenruimtes, die in een stad ontstaan, haar interesse.

De belangstelling van Voulon voor de moderne maatschappij is niet alleen in haar schilderijen terug te zien, maar ook in enkele projecten. Zo is de kunstenaar initiatiefnemer en organisator van de tentoonstellingen La nuit Américaine (of) day for night (2003, Amsterdam), News from Home (2004, New York) en Le Mépris (of) contempt (2006, Amsterdam), waarin internationale kunstenaars hun visie laten zien op gebeurtenissen die uiteindelijk hebben geleid tot de oorlog in Irak.

Voulon studeerde vanaf 1975  bouwkundig tekenen. Ze werkte als tekenaar voor verschillende architectenbureaus en was grafisch ontwerper voor het cultuurtijdschrift de Agenda.

In 1990 begon ze haar schilderscarrière en heeft sindsdien groeps- en solo-exposities gehad in onder andere: Amsterdam, New York, Düsseldorf, Berlijn, Rome, India en Nieuw Zeeland.

De tentoonstelling is te zien van 14 oktober tot en met 16 november. Meer info en openingstijden: www.laktheater.nl

LAKgalerie, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×