Oud-directeur Ons Doel geridderd

Tijdens haar afscheidsfeest dat gisteren in Scheltema plaatsvond, is Martine Glaser onderscheidden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is 18 jaar lang directeur van Woningbouwvereniging Ons Doel geweest en heeft daar veel vernieuwingen doorgevoerd.Dankzij onder andere haar inspanningen ontving Ons Doel het kwaliteitslabel voor Nederlandse woningbouwverenigingen. Ook richtte zij de Huurdersorganisatie Ons Doel op, die een voorbeeld vormde voor veel andere huurdersverenigingen.

Glaser zat niet stil. Zij was voorzitter van het regionaal overleg Woningcorporaties, mede-initiatiefnemer van de nieuwe manier van woonruimteverdelen en bestuurslid van de woningcorporatiekoepel Aedes. Ook was zij initiator van Pitstop en van de Maatschappelijke Alliantie, een samenwerkingsverband van maatschappelijk werk en Leidse welzijnsorganisaties voor wonen, zorg en welzijn.Omdat ze zoveel ervaringen heeft en breed georiënteerd is, werd ze regelmatig uitgenodigd om ergens te spreken. Vanwege al haar bezigheden ontving Glaser tijdens de 3octoberviering van 2000 de erepenning van de stad Leiden.Onlangs besloot de koningin dat burgemeester Lenferink haar mocht ridderen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×