'Bieb me up' virtuele onderzoekingstocht naar oude geheimen

In het kader van ‘Biep me up’ bezocht groep 7 van de Lucas van Leydenschool op 10 oktober de Centrale Bibliotheek van Leiden. Zij brachten een virtueel bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden, waar zij allerlei vragen konden stellen aan Renske Dooijes van de restauratiekamers. Vooraf hadden de leerlingen zich verdiept in de geheimen, het thema van de Kinderboekenweek, van de ondergrondse oudheden. Doormiddel van dit virtuele bezoek konden de kids een kijkje achter de schermen nemen. Het project is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Bibliotheken Leiden & Leiderdorp, de Digitale Sleutel, het Rijksmuseum voor Oudheden en de Lucas van Leydenschool.

Anderhalf jaar geleden voerde de bibliotheek al een soortgelijk project uit in samenwerking met de Digitale Sleutel en Basisschool ’t Klankbord. Kinderboekenschrijver Arend van Dam vertelde toen over zijn werk vanuit zijn werkkamer in Veenendaal. Beide projecten vallen onder de noemer ‘Samen Snel op Glas’. ‘Samen Snel op Glas’ onderzoekt onderwijsinhoudelijke toepassingen via het glasvezelnetwerk in Leiden en anticipeert op de wensen en ontwikkelingen in het onderwijs.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×