Het klimaat: een discussie waard?!

Omdat het fenomeen van de opwarming van de aarde volop in de belangstelling staat hebben het Scheltemacomplex, de Faculteit der Sociale Wetenschappen en het Science Café Leiden de handen ineen geslagen om de discussie over dit onderwerp voor het Leidse publiek toegankelijk te maken. Zondag 21 oktober zal, in kader van Leidse wetenschapsdag, een gevarieerde middag plaatsvinden in het Scheltemacomplex met verschillende lezingen, optredens en discussies.

De middag start met een eigenzinnige lezing van politicoloog Dr. Marius de Geus, docent politieke theorieën en milieufilosofie aan de Universiteit Leiden. Aansluitend zal de film ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore getoond worden.

Om 15.00 uur verzorgt een ensemble van De Veenfabriek een bijzonder concert met wetenschappelijke instrumenten op ijs!

Na dit muzikale intermezzo organiseert Science Café Leiden een discussiebijeenkomst van 15.30 tot 17.00 uur. De discussie staat onder leiding van Koen Haegens (De Groene Amsterdammer). Het geheel zal worden ingeleid door drie deskundige sprekers namelijk, Prof. Dr. Salomon Kroonenberg, Dr. Marius de Geus en Drs. Eric Schellekens. Na de inleiding wordt het publiek uitgenodigd zich te mengen in de discussie.

De middag “Het klimaat: een discussie waard?!” vindt plaats op zondagmiddag 21 oktober, van 13.00 tot 17.00 uur.  De entree is gratis en men kan de gehele middag binnenlopen.

Scheltemacomplex, Marktsteeg 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×