Paul van Kemenade Quintet, foto: PR.

Kleurrijk jazzspektakel bij Hot House

Jazzpodium Hot House presenteert een concert van het jubilerende Paul van Kemenade Quintet, aangevuld met drie Afrikaanse muzikanten. Deze swingende combinatie zal een kleurrijk spektakel opleveren van Zuid-Afrikaanse stijlen en Europese geïmproviseerde muziek. Altsaxofonist, componist en arrangeur Paul van Kemenade viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als musicus en is al 25 jaar actief met zijn kwintet. Het quintet voert, naast zijn reguliere programma, al sinds jaren allerlei speciale projecten uit, zoals gecombineerde optredens met grote orkesten, popgroepen en bekende musici als Zim Ngqawana, Kenny Wheeler, David Murray, Louis Mhlanga, Philip Catherine en Gerd Dudek.

Bezetting: Rein Godefroy piano en fender, Pieter Bast drums, Wiro Mahieu bas, Louk Boudesteijn trombone en Paul van Kemenade ternorsax . De Afrikaanse gasten zijn: Feya Faku (trompet en flugelhorn), Sydney Mnisi (tenorsax) en Ferhan Otay (gitaar). Voor allen geldt: “Music is an international language, we love to make all these different worlds and influences melt together”.

Zaterdag 20 oktober, aanvang 21.30 uur, in de Tuinzaal van de Burcht.

Meer info: www.leidsjazztrio.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×