Achtervolging eindigt op dak

Gisteren belandde agenten tijdens een achtervolging op een dak. Toen zij rond 21.30 uur twee jongens bij een fiets zagen staan onder de brug bij de Vrijheidslaan, wilden zij polshoogte nemen. Kennelijk hadden de jongens iets op hun geweten, want zodra zij de agenten zagen, gingen ze er vandoor. De agenten achtervolgden hen tot aan een winkel aan de Kuipers Rietbergstraat. Daar klom het tweetal via een auto het dak op. Maar er was geen ontkomen meer aan. De agenten plukten de jongens, een 15-jarige Leidenaar en een 17-jarige Voorschotenaar, van het dak en namen hen mee naar het bureau.

Inmiddels had de eigenaresse van de fiets zich gemeld. Dit rijwiel bleek eerder in de avond gestolen te zijn op het Vijf Meiplein.D e jongens hadden dubbele pech, want de auto die ze als opstapje gebruikten, was door de klimpartij beschadigd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×