Leerling ROC Leiden is Nederlands Jeugdkampioen Patisserie

Het ROC Leiden beschikt over een hele goede banketbakker. De leerling Allround Banketbakken Chiel Hogenboom, is namelijk benoemd tot Nederlands Jeugdkampioen Patisserie. Uit handen van de jeugdcampioen 2006, ontving hij vorige week dinsdag de Gouden Gard 2007.

De bakgrage scholier uit Nieuwe Wetering nam het in de eindstrijd op tegen vijf baktalenten van andere ROC-vestigingen. Voor hun eindopdracht moesten zij naast een aantal bonbons, een taartje en kleine zoete hapjes, ook een groot showstuk maken. Hogenboom bouwde met behulp van veel chocola, eetbare kleurstoffen en een airbrush, een prachtig kunstwerk dat de onderwaterwereld uitbeeldt. Deze stukken waren zo goed vervaardigd, dat hij de kampioenstitel op zijn naam mocht schrijven. Omdat het zonde is de kunstwerken al direct op te eten, zijn ze de komende tijd opgesteld in de etalage van Patisserie Vermeer te Lisse, het leerbedrijf waar Hogenboom werkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×