Debatteer mee over het antidiscriminatiebeleid

Amnesty Leiden organiseert aanstaande donderdag een debat genaamd: “Discriminatie in Leiden: kansen voor verbetering?!”. Onder leiding van oud-wethouder Alexander Geertsema gaan burgemeester Lenferink en Gerda van den Berg, wethouder Onderwijs, Welzijn en Zorg, in debat. Zij gaan hierbij het gesprek aan met een aantal Leidse organisaties waaronder Bureau Discriminatiezaken, FNV Bondgenoten Lokaal en Platform Vluchtelingen Leiden. Ook het aanwezige publiek mag de stem laten horen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer: individuele ervaringen met discriminatie; hoe vaak komt discriminatie in Leiden voor; wat doet de gemeente ertegen en wat kan (nog) meer worden gedaan om discriminatie te bestrijden en te voorkomen.

De avond wordt georganiseerd naar aanleiding van het in juni verschenen Amnesty-rapport “Aanpak discriminatie door Nederlandse gemeenten. 443 kansen voor verbetering.” Het debat vindt plaats in Studentencentrum Plexus aan Kaiserstraat 25 en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het debat is rond 22.15 uur afgelopen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×