Luidsprekers en microfoons als muziekinstrument

Morgenavond staan de luidsprekers en microfoons flink in de schijnwerpers.Cathy van Eck, die sinds 2004 aan het Orpheus Instituut in Gent de muzikale rol van luidsprekers en microfoons tijdens een voorstelling onderzoekt, zal haar onderzoek dan namelijk toelichten.Haar toelichting begint met een theoretisch gedeelte, waarbij zij vertelt over de geschiedenis van de microfoons en luidspreekers. Ook vertelt van Eck dan in hoeverre deze apparaten als muziekinstrument gebruikt kunnen worden. Aan de hand van het werk van verschillende componisten kijken de aanwezigen naar de verschillende manieren van gebruik van versterking, spatialisatie, preparatie en feedback.

Tenslotte worden er tijdens de avond ook stukken en projecten ontwikkeld, waarin luidsprekers en microfoons dienen als muziekinstrument.Deze avond maakt deel uit van de voordrachtencyclus Promovendi in de kunsten, een reeks avonden waarop promovendi van de faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden, hun onderzoek presenteren. De avond vindt plaats in Scheltema, Marksteeg 1, en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×