Diaconessenhuis zoekt PDS-patiënten voor onderzoek

Omdat het Diaconessenhuis binnenkort een wetenschappelijk onderzoek start naar het effect van probiotica op de klachten en darmflora van patiënten met het prikkelbare darmsyndroom, is het ziekenhuis opzoek naar mensen die dit syndroom hebben. Tijdens het onderzoek drinkt een aantal deelnemers acht weken lang twee keer per dag een flesje probioticum. De overige deelnemers drinken gedurende die tijd flesjes met een nepmiddel.

De afdeling maag-darm-leverziekten onderzoekt de effecten en gaat na welke verschillen er merkbaar zijn in de klachten en darmflora van de deelnemers die het probioticum en het nepmiddel innamen. Het onderzoek duurt ongeveer 20 weken en de deelnemers bezoeken het Diaconessenhuis in die periode 5 tot 8 keer. Onkosten worden vergoed.PDS-patiënten in leeftijd variërend van 18 tot 65 jaar, die in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek, Zoeterwoude of Zoetermeer wonen, kunnen zich voor het onderzoek aanmelden. Dat kan door de geboortedatum, adresgegevens en het telefoonnummer te mailen naar arts-onderzoeker Annemieke Thijssen: aythijssen@diac-leiden.nl. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.pdsb.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×