Jonge bezoekers Naturalis zélf onderzoekers

In het kader van de Leidse ‘Wetenschapsdag’, zondag 21 oktober, kunnen jonge onderzoekers gratis meedoen met demonstraties en experimenten om ‘het topje van de ijsberg’ te beschermen. De workshops worden gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. De kids kunnen zelf een minibroeikaseffect veroorzaken en met behulp van proefjes ontdekken wat energie is en hoe bijvoorbeeld een windmolen werkt. Ze worden geassisteerd door een paar ‘bijzondere’ wetenschappers.

‘Het topje van de ijsberg’ is het thema van de Leidse ‘Wetenschapsdag’ in het kader van de ‘Wetenweek’ van 17 tot en met 24 oktober. De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in de Galerie van Naturalis. De entree tot het museum is hierbij niet inbegrepen.

Een pendelbus brengt de bezoekers gratis van en naar Naturalis en naar de andere deelnemende musea en onderzoeksinstituten. Meer informatie op www.wetenschapsdag.leidenuniv.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×