Jan Wolkers (81) overleden

De schrijver, schilder en beeldhouwer Jan Wolkers is vandaag op 81-jarige leeftijd overleden op het eiland Texel. Wolkers, die lange tijd in Oegstgeest heeft gewoond, werd beroemd dankzij romans als Kort Amerikaans (1962), Een roos van vlees (1963), Terug naar Oegstgeest (1965) en Turks fruit (1969). De roman Kort Amerikaans speelt zich grotendeels af in Leiden. Met name de tekenacademie Ars Aemula Naturae aan de Pieterskerkgracht komt er veelvuldig in voor. Kort Amerikaans werd ook verfilmd en opgenomen op verschillende herkenbare locaties in Leiden.

Ook werd enkele jaren geleden vlak voor het centraal station van Leiden en kunstwerk in glas van Wolkers onthuld.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×