Orgelconcert Anton Doornhein in Hartebrugkerk

Aanstaande zondag geeft de befaamde organist Anton Doornhein een orgelconcert op het 19e eeuwse orgel van de Hartebrugkerk. Hij zal muziekstukken ten gehore brengen van Saint-Saëns, Gigout, Langlais en Jongen. Doornhein studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, waarbij het bespelen van orgels zijn hoofdvak was. Hij behaalde onder meer diploma’s voor Docerend Musicus, Uitvoerend Musicus en pianospel.

Verder volgde hij diverse cursussen bij Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe. Zijn talenten bleven niet onopgemerkt. Zo werd Doornhein In 1985 winnaar van het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie Romantiek. Doornhein is werkzaam als muzikaal begeleider en organist en heeft een aantal cd’s uitgebracht. Hij heeft onder andere alle orgelwerken van Joseph Jongen op cd gezet. Het concert begint om 16.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 6 euro. De hartebrugkerk is te vinden aan de Haarlemmerstraat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×