Leids Film Festival – feest van films!

De tweede editie van het Leids Film Festival komt eraan. Afgelopen donderdag is het programma bekend gemaakt en te vinden op www.leidsfilmfestival.nl. Op verschillende locaties in de Leidse binnenstad wordt van 31 oktober tot en met 4 november een breed scala aan films getoond. Naast premières en voorpremières van Hollywood- en Arthouse films, zijn er ook nieuwe films uit onder meer Rusland, Midden-Europa en klassiekers uit Japan te zien. Het festival wil groeien en hoopt dat het publiek meegroeit. Naast commerciële films presenteert het festival ook een Academisch programma, met documentaires en introducties van hoogleraren van de Universiteit. Bovendien is er veel aandacht voor ‘Hollandse Nieuwe’, de competitie voor jong filmtalent, waaraan voormalig ‘Doe Maar’ zanger Henny Vrienten zijn medewerking verleent.

De organisatie streeft ernaar een vernieuwend en verjongend festival te creëren dat voor een breed publiek toegankelijk is. Gedurende de vijf festivaldagen is de stad Leiden het decor voor een waar feest van films. Naast filmvertoningen worden er ook exposities, discussies en lezingen georganiseerd, die allen in het teken staan van het prachtige medium ‘de film’.

Het programma te vinden op www.leidsfilmfestival.nl. Reserveren is mogelijk vanaf 24 oktober

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×