Schrijver Frank Westerman te gast bij Burcht Literair

Auteur Frank Westerman is in staat verschillende genres, zoals reisverslag, essay en geschiedschrijving aaneen te smeden tot een uiterst boeiend verhaal. De schrijver is donderdagavond 25 oktober te gast in Sociëteit de Burcht in het kader van het ‘Reisboekennajaar’. Westerman weet in zijn boeken als ‘El negro en ik’ (2004) en Ararat (2007) zijn lezers te intrigeren. Zijn eerste grote succes was ‘De graanrepubliek’ (1999). Het boek werd voor de Generale Bank Literatuurprijs genomineerde en vertelt over de teloorgang van Noordoost-Groningen. Ooit was deze regio de graanschuur van Europa, waar communisten de verkiezingen wonnen. Nu is het een achtergebleven gebied, dat hoopt doormiddel van toerisme er bovenop te komen. Westerman beschrijft de lotgevallen en verhalen van de boeren en arbeiders en het veranderende Nederlandse platteland.

Westerman (1964) volgde zijn opleiding aan de landbouwuniversiteit Wageningen, maar maakte al snel een keuze voor de journalistiek. Voordat hij besloot fulltime schrijver te worden werkte hij voor het NRC Handelsblad. Na zijn debuut ‘De brug over de Tara’ (1994) schreef hij in totaal zes zeer succesvolle boeken. Voor ‘El negro en ik’ kreeg Westerman de ‘Gouden Uil’.

De lezing vindt plaats op donderdag 25 oktober, aanvang 20.15 uur (zaal open om 19.45). Toegangskaarten te verkrijgen bij: Boekhandel Selexyz Kooyker, Breestraat 93, Leiden.

Op 29 november zal Jan Brokken te gast zijn.

Tuinzaal van Sociëteit de Burcht, Burgsteeg 14, LEIDEN.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×